Categories: Haber

Av Tüfeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Profesyonel avcılar tüfek bakımına çok önem verir ve ava her çıktığında bu bakımı yapar. Avdan döndüğünde tüfek temizliği ve bakımı büyük önem arz eder. Saçma, fişek gibi yanıcı maddelerin kalıntı ve tortularının silahın kullanımı halinde kanallarda birikim oluşturduğu ve hemen temizlenmesinin daha kolay olduğu düşünüldüğünde ava çıkıldıktan sonra mutlaka temizlik yapılmalıdır.

Tüfek temizliği ve bakımı için av malzemeleri satışı yapan firmalarda özel malzemeler bulunur. Kalıntıları arındırıcı özel sıvılar, temizleme bezleri ve çok daha fazlasını av malzemeleri temin ettiğiniz yerden almanız mümkün. Bakıldığı zaman pek çok çeşit ürünün bu anlamda meraklılarına sunulduğu görülmektedir. Av tüfekleri temizlik ve bakımında ürün temin etmeniz gerekebilir.

Temizlenecek bölümler tüfekte fişek yatağı, silah mekanizması, tetik kilidi, emniyet kilidi, dipçik ve kundak bölümleridir. Bahsedilen bölgelerde belirli kullanımlar sonrası birikintiler, kirlenmeler oluşur. Bu birikintilerin temizlenmemesi halinde silah tutukluk ve daha kötü sonuçlarla karşılaştırabilir. Her zaman için av tüfeklerinin bakım ve temizliğine dikkat etmek gerekir. Bu anlamda doğru zamanda yapılacak bakımlar tüfeğin ömrünü de uzatır.

Bu postu değerlendir.
Rota Strateji

Recent Posts

Masrafsız Banyo Zamanı

Banyosunun eski olduğunu düşünenler ve de daha güzel, ferah şık tasarımlar görmek isteyenler için masrafsız…

12 ay ago

Iqos Heets Sigara Zararlı Mı?

Karbonmonoksit ve zifiri sigaraya göre iqos içinde bu maddeler daha azaltılarak kullanılır. iqos gereksinim duyulan…

1 yıl ago

Metpor ile Tasarruflu Yapılar

2005 yılından bu yana Yılkar İnşaat firması olarak birçok dış cephe mantolama yaptık ve yapmaya…

1 yıl ago

Eşsiz Konaklama Bursa

Geleneksel Türk misafirperverliğini ve eşsiz bir konaklama deneyimini bir araya getiren Bursa SPA Otelleri ile…

1 yıl ago

İngiltere Aile Birleşimi Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

İngiltere aile birleşimi vizesi başvuruları, İngiltere Konsolosluğu’na yapılmaktadır. Konsolosluğun online sistemi üzerinden ön başvuruların alındığı vize…

1 yıl ago

Bursa Arçelik Bayileri

Genel olarak günümüz koşullarında kaliteli Bursa Arçelik bayileri hizmetlerinin düzenli olarak sunulmasına dikkat edilir. Firma…

2 yıl ago